Reload Komutları ve İşlevleri

Merhabalar,

Bugün sizlere metin2'de oyun yöneticiliği yapmışların aşina olduğu /reload komutlarından bahsedeceğiz. Komutların açıklamasını ve ne işe yaradıklarını hemen altlarına ekleyeceğiz bu yüzden direkt komutlara göz atalım.

Reload komutları ile oyun içerisinde gerçekleştirdiğiniz bazı düzenlemeleri reboot atmadan uygulayabilirsiniz!

  • /reload a

Oyundaki yönetici hesabınız belirli bir kullanıcı adına değil (burada oyun nickinden bahsetmiyoruz giriş yaptığınız ID'den bahsediyoruz) de ip adresine kayıtlıysa dolayısıyla farkı ipden oyuna giriş yapmaya çalıştığınız da yöneticiliğiniz gelmeyecektir. Bu durumlarda ek ip ekleme gereği duyabilirsiniz ve eklediğinizde oyuna reboot atmadan /reload a komutu ile admin bilgilerini güncelleyebilirsiniz.

  • /reload p

Oyundaki itemlerde veya moblarda gerçekleştirdiğiniz ufak değişiklikler için reboot atmaya gerek kalmadan /reload p komutu ile item_proto ve mob_proto güncellemesini yapabilirsiniz.

  • /reload f

Oyundaki fish_proto güncellemesi için kullanılır.

  • /reload q

Oyunda en çok kullandığımız reload komutu diyebiliriz. Çünkü bu komut ile oyundaki quest dosyalarında gerçekleştirdiğimiz tüm değişiklikleri yüklemek için kullanırız. Oyuna yeni bir npc eklediğimizde bu komut sayesinde çalışır duruma getirebiliriz veya yeni bir özellikli yüzük yaptığımızda ayarları bu komut ile yükleyebiliriz.

  • /reload u

Bu komut ile oyunda oyuncu işlemlerini beklemeden direkt olarak güncelletebiliriz. Oyuncu işlemlerinden kastımız bir oyuncuyu banladınız veya banını açtınız, nickini değiştirdiniz veya loncasını değiştirdiniz bu gibi işlemlerde bu komutu çalıştırdıktan sonra ilgini oyuncu oyundan çıkış yeniden girdiğinde güncellemelerin direkt olarak işlediğini görebilirsiniz.

  • /reload

Bu komut ise yukarıda bahsettiğimiz direkt komutların hepsini tek bir hamlede yapmamızı sağlar. Ancak bu komutu kullanmak tavsiye edilmez çünkü +2000 online bir oyunda bir questi güncelleyeceğinizi varsayalım siz bunun için /reload komutunu yazarsanız aynı anda /reload u yani user tablosu da güncelleneceği için oyuncu yoğunluğundan oyunda ani donmalar veya bazı oyuncuları oyundan atmalar yaşanabilir. Bu yüzden ilgili komutları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tarih: 23.04.2017      Okunma: 4191
Metin2 Pvp Serverler, Metin2 Pvp Server Tanıtımları

Yorumlar

Pvp Serverler Hakkında

12.02.2015 yılında yayın hayatına başlayan pvp-serverler.org sitemizin öncelikli amacı metin2 pvp serverlerin nitelikli tanıtımının yapılması ve oyunculara ulaştırılmasıdır. Gelişen ve değişen pvp serverlere de ayak uydurarak kendini sürekli güncelleyen ve en iyi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen sitemiz zaman içerisinde özellikle metin2 pvp serverlerin emek, zor, wslik, orta, tr tipi ve bol dönüşümlü olarak adlandırılan türlerininde tanıtımına imkan sağlamaktadır. Hep pvp server tanıtımından bahsettik, peki ya bu kadar mı? Tabiki hayır, blogumuz ile pvp serverler hakkında rehber niteliğinde kaliteli içerikler sizleri bekliyor!

Metin2 Pvp Serverler | Emek Serverler 2024 | Orta Pvp Serverler 2024 | Wslik Pvp Serverler 2024